Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Fejtone

Esat Bicurri :  Ahengu gjakovar në shekuj

Esat Bicurri : Ahengu gjakovar në shekuj

Fejtone April 11, 2013 at 9:59 pm

  KUSH DON TË RIKONSTRUKTOJË SHPIRTIN E SHQIPTARËVE LE TË MBLEDHË ME KUJDES KËNGËT E TYRE. Hekardi      Ahengu gjakovar në shekuj Botuar GJAKOVË 2006 PARATHËNIE Ky tekst me titull kuptimplotë po botohet vonë. Mirëpo, si ajo fjala e urtë, më mirë vonë se kurrë. Mbase në mos teksti,Read More

Vështrim i shkurtër historik për Gjakovën

Vështrim i shkurtër historik për Gjakovën

Fejtone, Gjakova Presss March 28, 2013 at 2:51 pm

Shkruan: prof.dr. Masar Rizvanolli Në bazë të pozitës gjeografike, të pasurive natyrore dhe të konfiguracionit të terenit të Gjakovës me rrethinë mund të supozojmë se kjo trevë ishte e banuar që nga prehistoria. Varrezat tumulare në fshatrat e afërta Brekoc e Moglicë dhe gjetje të tjera të rastit (dy pitosë,Read More

Gjakova, gjak i kombit, gjakon për të ardhmen edhe me Zotin po flet shqip

Fejtone March 27, 2013 at 10:11 pm

Shkruan: Ramiz Lushaj Fjalë në  paraqitjen e veprës të Azgan Haklaj “Edhe Zoti Po Flet Shqip”në pallatin e kulturës të qytetit të Gjakovës, në kuadrin e 5-vjetorit të Pavarësisë të Kosovës  Gjakova, ky vend ku Toka merret vesh mrekullisht me Qiellin, e ka një  emër tepër simbolik, e mbart emnin e moçëm:Read More

Në kujtim të dëshmorit Bardhyl Çaushi

Në kujtim të dëshmorit Bardhyl Çaushi

Fejtone March 23, 2013 at 2:46 pm
KUR VETERANËT NDAJNË GËZIMIN PËR FESTËN E SHKOLLËS

KUR VETERANËT NDAJNË GËZIMIN PËR FESTËN E SHKOLLËS

Fejtone, Kulturë February 3, 2013 at 9:37 pm

Impresione       Kur nxënësit dhe mësimdhënësit e shkollës fillore “Yll Morina” kremtojnë  festën e shkollës këtë e bëjnë me  veprimtari të shumta kulturore e sportive. Ato nisin me vënien e kurorave dhe homazheve në varrin e dëshmorit Yll Morina, emrin e të cilit me krenari e mban kjoRead More

AUTOMOBILIZMI NË GJAKOVË

AUTOMOBILIZMI NË GJAKOVË

Fejtone February 2, 2013 at 11:21 pm

    90 vjet të automobilizmit në Gjakovë   Intervista:  Emin RIZVANOLLI   Qyteti i Gjakovës ka  90 vjet qysh kur në rrugët e veta ka parë automobilin e parë. Ishte një ngjarje e veçantë për banorët e asaj kohe. Me vitet, familjet gjakovare filluan të merren më seriozisht me automobilizmin.Read More

Tradita Gjakovare

Tradita Gjakovare

Fejtone February 2, 2013 at 10:59 pm

ESE… Përgatiti: Niman FERIZI, pedagog,   Për t’iu çasur çështjes së traditës gjakovare nga këndvështrimi dhe aspekti kulturor-psikologjik dhe natyrorë në masë të konsiderueshme më ka ngacmuar e motivuar roli i madh i Radio Gjakovës në afirmimin e këtij thesari. Moment tjetër dominues për të shkruar këta rreshta ishte mendimiRead More

VËLLAZNIMI NJË HISTORI NË SYRIN E FUTBOLLISTIT DHE GAZETARIT SALI VULA

VËLLAZNIMI NJË HISTORI NË SYRIN E FUTBOLLISTIT DHE GAZETARIT SALI VULA

Fejtone February 1, 2013 at 10:16 pm

Gjakovapress.info: Si lindi dëshira për futbollin dhe cilat janë nismat e tua në këtë lojë të popullarizuar? Si çdo i ri para 50 viteve që kishte dëshirë për argëtim edhe unë më shumë kam qenë i dhënun me futboll në fushat e vogla, duke marrë pjesë në turniret e futbollitRead More

NJË BIRRË E FORTË PËR NJË SHQIPTAR TË FORTË

NJË BIRRË E FORTË PËR NJË SHQIPTAR TË FORTË

Fejtone January 25, 2013 at 2:05 am

  Shkruan: Prof .Masar   Rizvanolli   Që në periudhën antike ilirët përdornin lloje të ndryshme birre e sidomos birrën e prodhuar nga mjalti. Krahas kësaj, sipas Shën Jeronimit, ata e përdornin edhe birrën, të cilën e prodhonin nga elbi dhe e quanin me emrin popullor S a b a iRead More

Zejet që po humbin – Saraçët

Zejet që po humbin – Saraçët

Fejtone January 25, 2013 at 1:58 am

  Dikur 20 dyqane,  sot mezi tri Në bërthamën e Çarshisë së Vjetër, bri Xhamisë së Hadumit, objektit të parë të ndërtuar në Gjakovë,  është i hapur dyqani i saraçit Fehmi Vejsa. Prodhimet e tij të renditura e me një kolorit të jashtëzakonshëm ia shtojnë bukurinë Çarshisë, dhe ndoshta mëRead More