Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gjakova Presss

Poster:  Ansambli “Shqiponja Dukagjinit” nga Festivali i lojrave popullore në Shkoder

Poster: Ansambli “Shqiponja Dukagjinit” nga Festivali i lojrave popullore në Shkoder

Gjakova Presss May 11, 2019 at 5:14 pm

Ansambli Shqiponja Dukagjinit ka marrë pjesë me sukses në “Lojna Popullore Fest”, Edicioni i 12-të, që u mbajt në Shkodër . Nën përkujdesjen e  koordinatorit artistik, Muhamet Morina, në këtë festival u prezantuan vlera të larta artistike të treves sonë. “Në Shkodër ku  përfaqësuam Gjakovën ne interpretuam  “Vallen Dardane”,  pastaj Read More

Prof.Besim Këpuska: Këndi gjuhës

Prof.Besim Këpuska: Këndi gjuhës

Gjakova Presss May 6, 2019 at 8:26 pm

GAZAVAJ, SA LARG, O SA LARG… Shumë herë u mendova të marr penën e të shkruaj disa rreshta se si po flasim dhe a po shkruajmë drejt, mirë, bukur, rrjedhshëm, pastër e pa gabime gjuhën tonë. Sikur të frymonte sot mësuesi yt i klasës së parë fillore, do të tëRead More

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress

Gjakova Presss May 5, 2019 at 8:57 pm

Në këtë numër, pos tjerash  mundë të lexoni:  PRANVERA TEK URA E FSHENJT, ROSAT IA SHTOJNË BUKURINË DRUNJË DEKORATIV DEDIKUAR GJITHË ATYRE QË DHANË JETËN PËR GJAKOVËN,1998-99 VAZHDON FUSHATA GJAKOVA E PASTËR PROJEKTE PËR TURIZMIN GJAKOVAR EKSPOZITA ME ‘PRODUKTE’ TË NXËNËSVE TË SHKOLLËS SË MESME TEKNIKE KONVIKTI I GJAKOVËS STREHËRead More

  Dikur zejtarët gjakovarë punonin vegla  të veçanta muzikore

  Dikur zejtarët gjakovarë punonin vegla  të veçanta muzikore

Gjakova Presss April 29, 2019 at 9:17 pm

Gjakova njifet si qytet i zejeve të shumta. Një mjeshtri tjetër për të cilën ka  shumë pak të dhëna është ajo e prodhimit të veglave muzikore. Dimë vetëm se në Gjakovë jetonte, në gjysmën e dytë të shek. XIX, këngëtari dhe instrumentisti i njohur Ramadan Gonga, i cili e mbanteRead More

Një monografi që i ka munguar njohjes së historiografisë shqiptare

Një monografi që i ka munguar njohjes së historiografisë shqiptare

Gjakova Presss April 13, 2019 at 10:12 pm

Shkruan: Dr.sc.Alban Dobruna Në vazhdën e botimeve të vyera të Shoqatës së Intelektualëve “Jakova” mbi historinë shqiptare, shtohet edhe ky studim i cili përmbush një boshllëk të konsiderueshëm për historiografinë tonë. Vepra “Prof. dr. Rexhep Krasniqi: Një jetë në shërbim të Shqipërisë etnike” e përgatitur dhe e redaktuar nga dr.Read More

Sukseset e Fizikanëve të rinj gjakovarë

Sukseset e Fizikanëve të rinj gjakovarë

Gjakova Presss April 2, 2019 at 9:44 pm

SARANDA, E TRETA NË VEND NË GARAT E FIZIKANËVE TË RINJ Flasin: Prof. Rilinda Doli dhe nxënësit pjesëmarrës, Saranda Qevani dhe Etnik Ballata Ka tri vite që në komunën tone organizohen garat e fizikantëve të rinj. Qëllimi dhe organizimi i garës me karakter të tillë, është në funksion të përmirësimitRead More

image description

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress nr. 124

Gjakova Presss April 1, 2019 at 8:42 pm

Në këtë numër, pos tjerash  mundë të lexoni:  “GARA PËR GJAKOVË TË PASTËR”(plus poster) ZGJOHU PËR QYTETIN TËND! KRU GJAKOVA: SHËNOHET DITA BOTËRORE E UJIT  PROF. RUZHDI SEFA: NEZIR H. KRAKI:  “STRATEGJIA KOMBËTARE – A E KEMI?” KËRKESA   PËR NJË PENSION MERITOR –INTERVISTA : SHEFQET MORINA, KRYETAR I  PENSIONISTËVE NËRead More

Në 20 Vjetorin e luftës-Marsi, Loti, Pritja…

Në 20 Vjetorin e luftës-Marsi, Loti, Pritja…

Gjakova Presss March 29, 2019 at 10:49 pm

Shkruan: Prof. Besim Këpuska, Marsi 20 – të, lotët e tharë, pritjet e stërgjatura! EVROPË, KU JE?! Seç m’u kujtua një strofë e një poezie kur isha nxënës para 65 vjetësh: Është një vashëz Emrin e ka Hënëz Por të gjithë e thërrasin Lazdrajka e nënës… Ishte një ledhatim iRead More

Çka tha Irma Libohova për Gjakovën?

Çka tha Irma Libohova për Gjakovën?

Gjakova Presss March 5, 2019 at 4:48 pm

Në numrin më të ri të revistës Gjakovapress-123, mundë të gjeni edhe intervistën me këngëtaren e shquar , Irma Libohova realizuar pas koncertit në Gjakovë më 17 Shkurt. . Është pa diskutim një nga zërat më brilant që ka muzika shqiptare, nga këngëtaret që ka dekada në skenë dhe neRead More

Në prag të Ditës së Mësuesit : “SKËNDERBEG”-SHKOLLA SHQIPE E GJAKOVËS-1915

Në prag të Ditës së Mësuesit : “SKËNDERBEG”-SHKOLLA SHQIPE E GJAKOVËS-1915

Gjakova Presss March 5, 2019 at 4:18 pm

Fillimi i punës edukativo –arsimore e patriotike në “Skënderbeg”-shkollën e parë shqipe të Gjakovës,  ishte një festë e madhe; u hap SHKOLLA  E PARË SHQIPE , shkruan për Gjakovapress profesoresha, veterane e arsimit,  Samile Haraqija. Për ta shënuar 7 Marsin Ditë  e Mësuesit, shkëputëm një pjesë nga materiali më iRead More