Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gjakova Presss

Një monografi që i ka munguar njohjes së historiografisë shqiptare

Një monografi që i ka munguar njohjes së historiografisë shqiptare

Gjakova Presss April 13, 2019 at 10:12 pm

Shkruan: Dr.sc.Alban Dobruna Në vazhdën e botimeve të vyera të Shoqatës së Intelektualëve “Jakova” mbi historinë shqiptare, shtohet edhe ky studim i cili përmbush një boshllëk të konsiderueshëm për historiografinë tonë. Vepra “Prof. dr. Rexhep Krasniqi: Një jetë në shërbim të Shqipërisë etnike” e përgatitur dhe e redaktuar nga dr.Read More

Sukseset e Fizikanëve të rinj gjakovarë

Sukseset e Fizikanëve të rinj gjakovarë

Gjakova Presss April 2, 2019 at 9:44 pm

SARANDA, E TRETA NË VEND NË GARAT E FIZIKANËVE TË RINJ Flasin: Prof. Rilinda Doli dhe nxënësit pjesëmarrës, Saranda Qevani dhe Etnik Ballata Ka tri vite që në komunën tone organizohen garat e fizikantëve të rinj. Qëllimi dhe organizimi i garës me karakter të tillë, është në funksion të përmirësimitRead More

image description

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress nr. 124

Gjakova Presss April 1, 2019 at 8:42 pm

Në këtë numër, pos tjerash  mundë të lexoni:  “GARA PËR GJAKOVË TË PASTËR”(plus poster) ZGJOHU PËR QYTETIN TËND! KRU GJAKOVA: SHËNOHET DITA BOTËRORE E UJIT  PROF. RUZHDI SEFA: NEZIR H. KRAKI:  “STRATEGJIA KOMBËTARE – A E KEMI?” KËRKESA   PËR NJË PENSION MERITOR –INTERVISTA : SHEFQET MORINA, KRYETAR I  PENSIONISTËVE NËRead More

Në 20 Vjetorin e luftës-Marsi, Loti, Pritja…

Në 20 Vjetorin e luftës-Marsi, Loti, Pritja…

Gjakova Presss March 29, 2019 at 10:49 pm

Shkruan: Prof. Besim Këpuska, Marsi 20 – të, lotët e tharë, pritjet e stërgjatura! EVROPË, KU JE?! Seç m’u kujtua një strofë e një poezie kur isha nxënës para 65 vjetësh: Është një vashëz Emrin e ka Hënëz Por të gjithë e thërrasin Lazdrajka e nënës… Ishte një ledhatim iRead More

Çka tha Irma Libohova për Gjakovën?

Çka tha Irma Libohova për Gjakovën?

Gjakova Presss March 5, 2019 at 4:48 pm

Në numrin më të ri të revistës Gjakovapress-123, mundë të gjeni edhe intervistën me këngëtaren e shquar , Irma Libohova realizuar pas koncertit në Gjakovë më 17 Shkurt. . Është pa diskutim një nga zërat më brilant që ka muzika shqiptare, nga këngëtaret që ka dekada në skenë dhe neRead More

Në prag të Ditës së Mësuesit : “SKËNDERBEG”-SHKOLLA SHQIPE E GJAKOVËS-1915

Në prag të Ditës së Mësuesit : “SKËNDERBEG”-SHKOLLA SHQIPE E GJAKOVËS-1915

Gjakova Presss March 5, 2019 at 4:18 pm

Fillimi i punës edukativo –arsimore e patriotike në “Skënderbeg”-shkollën e parë shqipe të Gjakovës,  ishte një festë e madhe; u hap SHKOLLA  E PARË SHQIPE , shkruan për Gjakovapress profesoresha, veterane e arsimit,  Samile Haraqija. Për ta shënuar 7 Marsin Ditë  e Mësuesit, shkëputëm një pjesë nga materiali më iRead More

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress 123

Doli numri më i ri i Revistës Gjakovapress 123

Gjakova Presss March 4, 2019 at 7:25 pm

Në këtë numër, pos tjerash  mundë të lexoni:  KDI: KOMUNA E GJAKOVËS E PARA PËR TRANSPARENCË  KOMUNITETI SHQIPTAR NË AMERIKË NDIHMON NËNAT GJAKOVARE  GJAKOVA PËR PAVARËSINË E KOSOVËS  AKAD. JUSUF BAJRAKTARI: PROF. DR. ZEKERIA CANA – HISTORIAN DHE INTELEKTUAL I SHQUAR QË E NDERON GJAKOVËN  KRM ÇABRATI –“LUFTË “ DEPONIVERead More

Posteri në numrin më të ri: F.C LIBURN Fitues i  Kupes së Kosovës në futsall

Posteri në numrin më të ri: F.C LIBURN Fitues i Kupes së Kosovës në futsall

Gjakova Presss March 4, 2019 at 7:19 pm

Krenaria e sportit gjakovar, FC Liburni është fitues i Kupës së Kosovës në futsall.

Poster në Gjakovapress nr.122

Poster në Gjakovapress nr.122

Gjakova Presss February 5, 2019 at 9:59 pm

Në numrin më të ri të Revistes Gjakovapress është edhe posteri me një pamje të shkëlqyer të Gjakovës nga kodra e Çabratit, shkrepur nga fotografi Shkëlzen Rexha. Posteri ka edhe tre muaj të kalendarit 2019, që do të jetë si një dhuratë e këndshme për lexuesin!

image description

Numri më i ri i revistes Gjakovapress

Gjakova Presss February 1, 2019 at 10:53 pm

Numri më i ri i Revistës Gjakovapress NË KËTË NUMËR, POS TJERASH  MUNDË TË LEXONI:  KOMUNA NDANË MIRËNJOHJE PËR QYTETARËT E SHKËLQYER 11 VJET TË SHPALLJES SË PAVARËSISË SË KOSOVËS SHYQRI NIMANI NJERIU QË E SHKROI DEKLARATËN E PAVARËSISË SË KOSOVËS DËSHMITË PËR KRIMET SERBE NË GJAKOVË DORËZOHEN EDHE NËRead More