Gjakova Presss

Buza: Ka gjasë që në shtator të kemi edhe ndonjë program të ri në Universitetin e Gjakovës

Buza: Ka gjasë që në shtator të kemi edhe ndonjë program të ri në Universitetin e Gjakovës

Aktuale, Gjakova Presss, Lajme Korrik 10, 2013 at 6:04 pm

Është shpallur  konkursi për pranimin e studentëve në universitetet publike të Kosovës , ndërkohë që në kuadër të këtij konkursi janë edhe programet për Universitetin e Gjakovës i cili do të filloi punën më 1 tetor të këtij viti. Sipas këtij konkursi Universiteti i Gjakovës do të startojë me 350Read More

Maturantët më të dalluar të gjimnazit “Hajdar Dushi”

Maturantët më të dalluar të gjimnazit “Hajdar Dushi”

Gjakova Presss, Lajme Korrik 9, 2013 at 10:42 am

67 maturantët më të suksesshëm gjatë tyri viteve të shkuara shkollore të  Gjimnazit Hajdar Dushi  janë nderuar me mirënjohje për arritjet në procesin mësimor. Ceremonia e  ndarjes së mirënjohjeve për nxënës të dalluar sipas drejtorit Bedri Cahani është organizuar për të vlerësuar kontributin e tyre të madh që kanë dhënëRead More

Doli revista Gjakovapress nr. 59

Doli revista Gjakovapress nr. 59

Aktuale, Gjakova Presss, Kulturë Korrik 9, 2013 at 10:38 am

Në këtë numër, pos tjerash  mundë të lexoni:   Gjakova kremtoi Ditën e Çlirimit Inva Mula Nderi i Qytetit Edi dhe  Rubini fitues të Olimpiadës shkencore Vërshimet në Gjakovë Gjakovari që shkroi historinë e Suedisë Muzikë: Vali,Yllnori… FEJTONET NGA KULTURA DHE SPORTI   REVISTA EDHE  NË INTERNET:  GJAKOVAPRESS.INFO

Universiteti I Gjakovës me Bordin e vet

Aktuale, Gjakova Presss, Lajme Korrik 9, 2013 at 10:25 am

Universiteti Publik i Gjakovës me konstituimin e organeve drejtuese përgatitore zyrtarisht ka nisë funksionalizimin. shtë mbajtur takimi i parë i Bordit Drejtues të Universitetit Publik të Gjakovës, në të cilin janë zgjedhur anëtarët dhe organet drejtuese të kësaj trupe. Në këtë kuadër, kryetar i Bordit është zgjedhur profesor Bajram Nura,Read More

Agim JAKA: Njëzet e një shekuj burg për 930 djem të Gjakovës

Aktuale, Gjakova Presss Qershor 20, 2013 at 9:11 pm

– Për 930 djem të komunës sonë, të burgosur, të internuar, të vrarë e të likuiduar pa nam e nishan. – Të gjitha këto krime ndodhën në ish-Jugosllavinë e vëllazërim-bashkimit të “demokratit” Tito. – Një mijë e dyqind e dyzet e tri vjet burg të dokumentuara. – Mbi një mijëRead More

Lojërat popullore, thesare vlerash kombëtare

Gjakova Presss Qershor 12, 2013 at 9:01 pm

Shkruan: Halil Haxhosaj Mr. Muhamet Rogova: “Lojërat popullore të Gjakovës”, etnologji, botoi shoqata e intelektualëve “Jakova”, Gjakovë, 2013. Kur ke në dorë dhe e shfleton veprën me vlera për lojërat popullore në përgjithësi dhe të trevës së Gjakovës, në veçanti, me titull “Lojërat popullore të Gjakovës“, të autorit, studiuesit dhe magjistritRead More

Udhëpërshkrime: Mos vdis pa e vizituar Stambollin

Udhëpërshkrime: Mos vdis pa e vizituar Stambollin

Gjakova Presss Maj 30, 2013 at 6:43 pm

Shkruan : Agim Jaka Fluturimi me avion në largësi 711 km, nga aeroporti i Prishtinës deri në atë të Stambollit zgjati vetëm 75 minuta. Herë-herë lartësia e ngjitjes së avionit arrinte deri në 11.000 metra mbi nivelin e detit, kurse temperatura e jashtme zbriste deri në -670. Grumbujt e avujveRead More

ZEJET E GJAKOVËS- Terzitë

Fejtone, Gjakova Presss Maj 23, 2013 at 10:54 pm

Shkruan: Zeki Vehapi  Gjithmonë më kanë tërhequr zejet e vjetra që janë kultivuar në Gjakovë. Rrëfimet e të parëve tanë për ritet e punës dhe jetës në Çarshinë e Vjetër të Gjakovës më kanë impresionuar për  faktin se me sa dashuri kanë punuar, nga mëngjesi deri në mbrëmje, pastaj përRead More

Cikël poetik nga Agim Gjakova

Gjakova Presss, Kulturë Maj 23, 2013 at 9:53 pm

Agim Gjakova  Tungjatjeta qyteti im  Nga kryeqyteti erdha me një thes gënjeshtra e hidhura më ndiqte mbrapa më shkrehte në vaj më shkrinte diell e hënë më valëviste flokët buzën ma dridhte në vaj ooo, ku jeni kujtimet e mia të sinqerta që për shtatëdhjetë vjetë nuk më latë tëRead More

8 majin e quajmë data e shpëtimit që nga -99-ta

Gjakova Presss Maj 16, 2013 at 2:08 pm

Shkruan:  SAMILE HARAÇIA Deri pesë – gjashtë ditët e para të majit ’99 Xhimi Shia (Jaime Shea) në ekranin televiziv ruan shpresën për shpëtim… Në qytetin tonë nuk ka luftë.Ka shfarosje.Ka gjueti mbi njerëz të paarmatosur që quhen shqipëtarë. Qielli rri i veshur me ngjyrën e hirit të lagur  që ditënRead More