Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gjakova Presss

Valbona Jetishi- Një mbrëmje artistike për artin e të dukurit

Valbona Jetishi- Një mbrëmje artistike për artin e të dukurit

Aktuale, Gjakova Presss, Lajme March 19, 2013 at 11:39 am

Promovimi solemn i një katalogu të qendres së bukurisë, Edona center me stilisten Valbona Jetishi, mbrëme në restaurantin Oita, ka mbledhur në Gjakovë, qindra mysafirë nga bota e artit , modelimit, muzikës dhe të skenës gjithëshqiptare. Për të dëshmuar artin e të dukurit bukur , me Make-Up, prerje dhe stilimRead More

Historia e fotografisë kosovare fillon në Gjakovë

Historia e fotografisë kosovare fillon në Gjakovë

Gjakova Presss, Intervista, Kulturë March 1, 2013 at 2:33 pm

 Ahmet Zherka, legjenda e fotografisë     Nihat Zherka flet për historinë e gjyshit Ahmet  Zherka që vuri themelet e fotografisë në Kosovë      Qyteti Gjakovës është  qyteti i parë që falë fotografëve të mirënjohur ka lënë gjurmë në fushën e fotografisë në Kosovë dhe në trojet shqiptare. Është fotografiRead More

PËR NJË GJAKOVË “NDRYSHE”

PËR NJË GJAKOVË “NDRYSHE”

Aktuale, Gjakova Presss February 1, 2013 at 10:04 pm

Shkruan: Akademik Esat STAVILECI   Ekzistojnë shumë arsye që qytetarët e Gjakovës të kërkojnë dhe “të bëjnë” një Gjakovë “ndryshe”.Nuk po e quajmë as Gjakovë “të re”, as Gjakovë “tjetër”, sepse qytetarët e Gjakovës krenohen, edhe me “Gjakovën e vjetër”, po sikurse që nuk duan, në vend të Gjakovës qëRead More

Kujtim brezash dhe krijuesish

Kujtim brezash dhe krijuesish

Gjakova Presss, Kulturë January 25, 2013 at 4:04 am

RINIA E DYTË E NEVRUZIT   Në fillim të këtij shkrimi do të shërbehem me një mendim të filozofit të madh të Greqisë antike, Demokritit: ”njeriu duhet të kujdeset më tepër për shpirtin së për trupin”.  Për mikun tim Nevruzin, protagonistin e kësaj kollumne, zoti ishte kujdesur që përveç  shpirtitRead More

ZONAT E LIRA DOGANORE

ZONAT E LIRA DOGANORE

Gjakova Presss January 25, 2013 at 3:58 am

Shkruan : Zyhdi AXHEMI                                     Ne situatën aktuale te papunësisë ekstreme ne terë vendin me theks të veçantë ne komunën e Gjakovës,pas lajmit te mirëpritur te paradokohshëm te pranimit te Kosovës,anëtare ne BankënRead More

Besim Dina:GJAKOVA MA DHUROI SHPIRTIN KRIJUES DHE ARTISTIK

Besim Dina:GJAKOVA MA DHUROI SHPIRTIN KRIJUES DHE ARTISTIK

Gjakova Presss, Intervista January 25, 2013 at 3:43 am

Intervista:  Besim Dina- autori dhe producenti i programit më të shikuar televiziv “OXYGEN”     Ditët e premte të javës,  ka gati pesë vite,  që identifikohen veç tjerash edhe me show programin artistik argëtues “Oksigjen” që me mjaft sukses e përgatit humoristi Besim Dina. Në saje të suksesit të arritur,Read More

TË PABAZA PARASHIKIMET PËR KATASTROFEN  ME 21 DHJETOR

TË PABAZA PARASHIKIMET PËR KATASTROFEN ME 21 DHJETOR

Aktuale, Gjakova Presss January 25, 2013 at 3:39 am

Prof. Dr. Jahja Kokaj;   Si studiues i fizikës dhe astronomisë ndiej obligim të them mendimin tim profesional lidhur me parashikimin e ndonjë katastrofe, kataklizmi apo ngjashëm që gjëja se do të ndodhe me datën 21 Dhjetor të vitit 2012. Ata që këto i ” parashohin” janë vetëm supozime tëRead More

GJAKOVA KRENARE PËR  100 VJET TË  PAVARËSISË SË SHQIPËRISË

GJAKOVA KRENARE PËR 100 VJET TË PAVARËSISË SË SHQIPËRISË

Gjakova Presss, Kulturë January 25, 2013 at 3:30 am

  Nëntori i këtij viti jubilar është më i veçantë nga të tjerët. Shqiptarët kudo që janë festojnë 28 nëntorin e 1912-tës kur Ismajl Qemali , pasi kumtojë shpalljen e mëvetësisë së Shqipërisë ngriti flamurin Kuq e Zi duke zyrtarizuar një rrugëtim historik të shtetit shqiptarë. Në këtë rrugëtim,  siRead More

Një mjek kujdeset për 2 mijë e 727 banorë

Një mjek kujdeset për 2 mijë e 727 banorë

Gjakova Presss January 25, 2013 at 2:03 am

  Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare (QKMF) në Gjakovë bashkë me 10 qendrat e mjekësisë e me 16 ambulanca, 349 të punësuar nga të cilët  28 mjek familjar, 5 specialist e po aq në specializim si dhe 22 mjek të përgjithshëm, 37 mjek stomatolog së bashku me 112 infermier,  gjatëRead More

Gjakovarët hapen dyert për shkodranët e përmbytur

Gjakovarët hapen dyert për shkodranët e përmbytur

Aktuale, Gjakova Presss, Lajme January 25, 2013 at 1:51 am

Solidariteti në vepër     Se Gjakova ka lidhje shpirtërore me Shkodrën, kjo u vërtetua edhe me rastin e përmbytjeve në këtë zonë që përfshinë Veriun e Shqipërisë që nga fillimi i këtij viti. Miku i mirë  shihet në ditë të vështirë” thotë një fjalë popullore. “Në ditë të vështiraRead More