Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Intervista

Myrvete Dula: Dashuria për arsimin e brezave

Intervista March 27, 2013 at 10:33 pm

Intervista: Myrvete Dula, fituese e mirënjohjes së Ministrisë së Arsimit për kontribut të veçantë në fushën e arsimit dhe edukimit  7 Marsi –Dita e Mësuesit dhe  8 Marsi-Dita Ndërkombëtare  e gruas,  që njihet si  Dita e Nënës, janë festa kur nderohet sakrifica dhe përkushtimi për  dije si dhe i gjithaRead More

Flaka që flakëron me zërin

Flaka që flakëron me zërin

Intervista, Kulturë March 24, 2013 at 7:14 am

Intervistë me solisten e operave  Flaka Goranci                        Flaka Goranci i takon brezit të ri këngëtarëve tëmuzikës klasike që me zërin e saj me sukses  performon veprat e  kompozitorëve më të njohur në botë pa i lënë prapa edhe vepratRead More

Ak. Rrauf Dhomi – Gjurmët e Korit të  Burrave

Ak. Rrauf Dhomi – Gjurmët e Korit të Burrave

Intervista March 18, 2013 at 6:53 pm

Këngët e Korit të Burrave shpalosin historinë, dramën kombëtare të fitoreve dhe humbjeve. Këngët e këtij Ansambli të shpijnë në altarin e shqiptarisë për t’iu falur flamurit kombëtarë me zemër të dlirë, atij simboli të shenjtë të larë me gjak, të ndaluar, të përdhosur e të plandosur nga armiq tëRead More

Ismet Peja: Një jetë me këngën

Ismet Peja: Një jetë me këngën

Intervista March 12, 2013 at 1:28 am

  Në muajin prill 2012 mbush 75 vjet jete dhe plot 60 vjet të karrierës së bujshme  të këngëtarit Ismet Peja. Ismet Peja është këngëtar i këngëve të vjetra qytetare. Ai u lind në Gjakovë më 27 prill 1937. Me një spektakël të vecantë në nderim të artistit të këngës do të shënohenRead More

Historia e fotografisë kosovare fillon në Gjakovë

Historia e fotografisë kosovare fillon në Gjakovë

Gjakova Presss, Intervista, Kulturë March 1, 2013 at 2:33 pm

 Ahmet Zherka, legjenda e fotografisë     Nihat Zherka flet për historinë e gjyshit Ahmet  Zherka që vuri themelet e fotografisë në Kosovë      Qyteti Gjakovës është  qyteti i parë që falë fotografëve të mirënjohur ka lënë gjurmë në fushën e fotografisë në Kosovë dhe në trojet shqiptare. Është fotografiRead More

Rina që e donë Politikën dhe Psikologjinë

Rina që e donë Politikën dhe Psikologjinë

Intervista February 3, 2013 at 9:33 pm

Intervistë me Rina Domi       Këshilltarja më e re e Asamblesë Komunale  Psikologjia dhe Politika janë dy drejtime që i ka zgjedhur vajza simpatike Rina Domi, këshilltarja më e re e Asamblesë Komunale të Gjakovës-. Ajo e përfaqëson brezin e ri të Gjakovës me gjitha karakteristikat: Bukurinë, zgjuarsinë, brengat, sfidatRead More

Besim Dina:GJAKOVA MA DHUROI SHPIRTIN KRIJUES DHE ARTISTIK

Besim Dina:GJAKOVA MA DHUROI SHPIRTIN KRIJUES DHE ARTISTIK

Gjakova Presss, Intervista January 25, 2013 at 3:43 am

Intervista:  Besim Dina- autori dhe producenti i programit më të shikuar televiziv “OXYGEN”     Ditët e premte të javës,  ka gati pesë vite,  që identifikohen veç tjerash edhe me show programin artistik argëtues “Oksigjen” që me mjaft sukses e përgatit humoristi Besim Dina. Në saje të suksesit të arritur,Read More

ËNDËRRAT PO I BËJË REALITET VETËM ME PUNË PËRKUSHTUESE

ËNDËRRAT PO I BËJË REALITET VETËM ME PUNË PËRKUSHTUESE

Intervista January 25, 2013 at 3:35 am

INTERVISTA: AKTORI KRESHNIK IBRAHIMI     Djaloshi 24 vjeçar,  Kreshnik Ibrahimi ka nisë një rrugëtim të vështirë për të realizuar ëndrrat fëmijërore që kishin të bënin me skenën, me humorin, teatrin, filmin… I mbushur me talent dhe i vetëdijshëm për sfidat, punojë fortë për tu krenuar të tjerët. Arriti qëRead More

Fiona Polloshka INTELEGJENTE DHE SPORTISTE E DALLUAR

Fiona Polloshka INTELEGJENTE DHE SPORTISTE E DALLUAR

Aktuale, Intervista January 25, 2013 at 3:32 am

  Nxënësja e shkëlqyeshme dhe tenistja e suksesshme Fiona Polloshka, ka hyrë mes personave me dhunti të veçantë intelektuale. Në fakt  Qendra ENCOMPASS, me përkrahje nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), ka implementuar projektin ATOMI, i cili ka për qëllim identifikimin dhe përkrahjen e personave me inteligjencë tëRead More

Interviste me piktorin Sulejman Kadrija- 60 vjet krijimtari

Interviste me piktorin Sulejman Kadrija- 60 vjet krijimtari

Intervista January 25, 2013 at 3:27 am

    ARTI, PIKTURA DHE SHKENCA ËSHTË DASHURIA DHE IDEALI IM   Ku i gjen frymëzimet për pikturat? Frymëzimet për të pikturuar i gjejë nga jeta e përditshme,  nga natyra,  nga fatkeqësitë natyrore, nga lufta dhe dukuri tjera.   Çka të ka nxit t`i përkushtohesh pikturës? Arti, piktura dhe shkencaRead More