Kulturë

Veteranët e arsimit propozim për lehtësimin e çantës së nxënësit

Veteranët e arsimit propozim për lehtësimin e çantës së nxënësit

Aktuale, Gjakova Presss, Kulturë Tetor 28, 2017 at 8:52 pm

Duke qenë se në fillim të çdo viti shkollor bëhet problem dhe paraqitet si shqetësim i ligjshëm çanta e rëndë në shpinën e nxënësve të shkollave fillore, mendojmë se ky problem do të mund të zgjidhej me një përkushtim të përbashkët dhe me punë serioze të të gjithë atyre qëRead More

Teatri i Gjakoves Hadi Shehu në Skupi Festival

Teatri i Gjakoves Hadi Shehu në Skupi Festival

Kulturë Tetor 4, 2017 at 10:30 am

Teatri i Gjakovës Hadi Shehu me dramën Martir të autorit gjerman Marius Von Mayenburg e me regji të Fatos Berishës,  do të prezantohet më 14 Tetor   në  Festivalin Ndërkombëtar të Teatrit  Skupi Festival që mbahet në Shkup. Në këtë ngjarje që fillon me 12 e përfudnon me 18 Tetor ,Read More

Nga sot Teatri i Qytetit të Gjakovës “Hadi Shehu”

Nga sot Teatri i Qytetit të Gjakovës “Hadi Shehu”

Gjakova Presss, Kulturë Shtator 21, 2017 at 7:22 pm

Prej 21 Shtatorit 2017,  Teatri i Qytetit të Gjakovës do të mbajë emrin e doajenit të skenës dhe filmit Hadi Shehu.  Asambleistët e komunës së Gjakovës kanë votuar “pro” propozimit për ndërrimin e emrit te teatrit në mbledhjen e fundit. Propozimi për ta quajtur teatrin sipas emrit të aktorit tëRead More

Shfaqet filmi “T’Padashtun” i nominuar për  OSCAR

Shfaqet filmi “T’Padashtun” i nominuar për  OSCAR

Gjakova Presss, Kulturë Shtator 16, 2017 at 4:54 pm

Filmi i regjisorit gjakovar Edon Rizvanolli me titull  “T’padashtun”, i cili do të jetë propozim i Kosovës për çmimet “Oscar” në kategorinë “Filmi më i mirë i huaj” është shfaqur mbrëmë para adhuruesve të filmit në Gjakovë. Në parkun Ali Podrimja, ku u shfaq premiera e filmit “T’ padashtun”, nuk kishteRead More

Po vjen Festivali Lyra Fest 2017

Po vjen Festivali Lyra Fest 2017

Kulturë Shtator 10, 2017 at 7:43 pm

Po vjen Festivali Lyra Fest 2017

Filluan përgatitjet për Premieren e 3-të të Teatrit të Gjakovës

Filluan përgatitjet për Premieren e 3-të të Teatrit të Gjakovës

Kulturë, Lajme Gusht 16, 2017 at 8:12 pm

Teatri i Qytetit të Gjakovës ka filluar provat për shfaqjen më të re e cila edhe do të hapë sezonin e dytë të teatrit. Bëhet fjalë për shfaqjen “Këngëtarja Tullace” e autorit Eugene lonesco, shfaqje kjo e cila vjen nën regjinë e Agon Myftarit. Në qendër të komedisë, të cilënRead More

Mbahet manifestimi “Ditët e Diasporës” në Gjakovë

Mbahet manifestimi “Ditët e Diasporës” në Gjakovë

Kulturë, Lajme Gusht 4, 2017 at 10:13 pm

Seminari XIII mbarëkombëtar i mësimit plotësues të gjuhes shqipe dhe kulturës shqiptare në diasporë dhe mërgatë, këtë vit është mbajtur në Gjakovë nga datat 01-04 Gusht. Ky aktivitet është organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit të Shqipërisë dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Kosovës. Moren  pjesë rrethRead More

Festivali ESMA e ka freskuar verën gjakovare

Festivali ESMA e ka freskuar verën gjakovare

Kulturë, Lajme Korrik 20, 2017 at 1:52 pm

Verës gjakovare me vapë për dhjetë ditët e shkuara freski  kulturore I kanë sjellë rreth 100 studentë të muzikës nga Kosova, Shqipëria, Mali Zi dhe mysafir të vendeve të ndryshme në festivalin ESMA . Punëtori, koncerte, prova, takime gjitha këto të shoqëruara me tinguj muzikor e kanë karaktërizuar këtë veprimtari. Read More

Festivali veror ESMA mbledh krijues të muzikës klasike

Festivali veror ESMA mbledh krijues të muzikës klasike

Kulturë Korrik 11, 2017 at 10:14 am

Më shumë se 120 të rinjë nga Kosova, Shqipëria, Mali i zi, Maqedonia, Gjermani dhe Afrika e jugut, pritet të marrin pjesë në  Akademinë Verore të Muzikës Evropiane që për herë të dytë po  organizohet në Gjakovë prej 10 e deri më 24 korrik. Ceremonia e hapjes së këtij festivaliRead More

Mrekullia Muzikore e Gjakovës

Mrekullia Muzikore e Gjakovës

Gjakova Presss, Kulturë Korrik 11, 2017 at 9:30 am

  Nuk e kanë thënë kot: Gjakova e muzikës. Zëra me potencial të lartë  muzikor janë bashkuar në një mbrëmje të paharruar, pas koncertit që iu kushtua 80 vjetorit të  Ismet Pejës. 14 Qershori,  që njihet si Dita e Çlirimit të Gjakovës, këtë vit do të mbetet e paharruar  edheRead More