Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kulturë

KUR VETERANËT NDAJNË GËZIMIN PËR FESTËN E SHKOLLËS

KUR VETERANËT NDAJNË GËZIMIN PËR FESTËN E SHKOLLËS

Fejtone, Kulturë February 3, 2013 at 9:37 pm

Impresione       Kur nxënësit dhe mësimdhënësit e shkollës fillore “Yll Morina” kremtojnë  festën e shkollës këtë e bëjnë me  veprimtari të shumta kulturore e sportive. Ato nisin me vënien e kurorave dhe homazheve në varrin e dëshmorit Yll Morina, emrin e të cilit me krenari e mban kjoRead More

Hapja e Universitetit publik në Gjakovë – mundësi dhe nevojë e kahershme

Hapja e Universitetit publik në Gjakovë – mundësi dhe nevojë e kahershme

Kulturë February 2, 2013 at 10:00 pm

Shkruan: Prof. dr. Masar RIZVANOLLI                                                                                       Në qarqet politike, ekonomike, kulturore e mbi të gjitha, në qarqet arsimore të Komunës së Gjakovës qysh moti është përqafuar dëshira e tërë popullatës së kësaj ane përRead More

PSE NJË TURIST DUHET  TA  VIZITOJË  GJAKOVËN?

PSE NJË TURIST DUHET TA VIZITOJË GJAKOVËN?

Kulturë January 25, 2013 at 4:08 am

      Shkruan: prof.dr. Masar Rizvanolli                      Gjakova është atraktive për turizmin kulturor dhe fetar.Ndër objektet kulturore historike dhe fetare më të rendësishme janë:   1.      Tërësia  urbanistike e Çarshisë së Madhe. Çarshia e Madhe paraqet njerin nga komplekset monumentale më të mëdha jo vetëm në Kosovë, por edhe jashtRead More

Kujtim brezash dhe krijuesish

Kujtim brezash dhe krijuesish

Gjakova Presss, Kulturë January 25, 2013 at 4:04 am

RINIA E DYTË E NEVRUZIT   Në fillim të këtij shkrimi do të shërbehem me një mendim të filozofit të madh të Greqisë antike, Demokritit: ”njeriu duhet të kujdeset më tepër për shpirtin së për trupin”.  Për mikun tim Nevruzin, protagonistin e kësaj kollumne, zoti ishte kujdesur që përveç  shpirtitRead More

GJAKOVA KRENARE PËR  100 VJET TË  PAVARËSISË SË SHQIPËRISË

GJAKOVA KRENARE PËR 100 VJET TË PAVARËSISË SË SHQIPËRISË

Gjakova Presss, Kulturë January 25, 2013 at 3:30 am

  Nëntori i këtij viti jubilar është më i veçantë nga të tjerët. Shqiptarët kudo që janë festojnë 28 nëntorin e 1912-tës kur Ismajl Qemali , pasi kumtojë shpalljen e mëvetësisë së Shqipërisë ngriti flamurin Kuq e Zi duke zyrtarizuar një rrugëtim historik të shtetit shqiptarë. Në këtë rrugëtim,  siRead More

Rrëfimi për një familje zvicrane, që ka kthyer buzëqeshjen e shumë grave dhe fëmijëve të  Kosovë

Rrëfimi për një familje zvicrane, që ka kthyer buzëqeshjen e shumë grave dhe fëmijëve të Kosovë

Kulturë January 25, 2013 at 1:41 am

  Fankhauser- Ritter  familja  zvicerane e humanizmit në Kosovë   Dorethea Fankhauser-Ritter kishte ardhur me një mikën e saj zvicrane në fillim në Prishtinë para gjashtë viteve. Ka takuar miq në Gjakovë në ndërkohë, ndërsa është bërë një shembull i humanizimit në mbarë Kosovën   Humanizmi i fle në shpirtRead More

Impresione me rastin e 40 vjetorit të Universitetit të Prishtinës

Impresione me rastin e 40 vjetorit të Universitetit të Prishtinës

Fejtone, Kulturë January 25, 2013 at 1:07 am

   NJË PËRALLË MODERNE PËR  STUDENTËT E UNIVERSITETIT   Shkruan: NORIKË   SEFA             Fakulteti i Arteve    Sinqerisht e në mënyrë instiktive  pata disa reagime inatqore përderisa babi im, profesor në UP  perbledhte me mburrje një periudhë të rëndësishme jo vetëm vetjake por edhe për tërë popullin tonë të nëpërkëmbur. KëtoRead More