Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lajme

Gjakova në Festen e Mjaltes 2018

Gjakova në Festen e Mjaltes 2018

Lajme October 5, 2018 at 8:52 pm

Në Gjakovë  po mbahet festa e mjaltës që paraqet një ngjarje të rëndësishme jo vetëm për bletarët që kanë ardhë në platon e pallatit të kulturës Asim Vokshi për të plasuar mjaltën e prodhuar në koshere e tyre por edhe për vizitorët që shijonin. Bletarët kësaj radhe janë më tëRead More

Gati Fabrika e re e KRU Gjakova me 500 l/sek ujë cilësor

Gati Fabrika e re e KRU Gjakova me 500 l/sek ujë cilësor

Lajme September 25, 2018 at 8:39 pm

KRU Gjakova është gati për ti dhënë në shfrytëzim konsumatorëve të një pjese të Dukagjinit edhe 500 litra tjera ujë cilësorë të pijes. Pasi kanë përfunduar punimet në ndërtimin e fabrikës së re  me pajisjet e standardeve të larta dhe pas ekzaminimeve e testimeve të deritashme, kjo kompani ka njoftuarRead More

Gjakova të shtunen  në aksionin “Ta Pastrojmë Kosovën”

Gjakova të shtunen në aksionin “Ta Pastrojmë Kosovën”

Lajme September 13, 2018 at 8:47 pm

Aksioni “Ta Pastrojmë Kosovën” nga data 15 Shtator deri më datën 15 Dhjetor 2018, realizohet në kuadër të Ditës së Pastrimit të Botës që organizohet nga lëvizja globale “Let’s Do It World”, ku synohet që në rreth 200 shtete të botës të mobilizohet 5% e popullsisë botërore të pastrojnë nëRead More

Premiera e Teatrit Hadi Shehu “Gjashtë” të premten

Premiera e Teatrit Hadi Shehu “Gjashtë” të premten

Kulturë, Lajme September 13, 2018 at 8:33 pm

Pas pushimeve të verës jeta skenike në Gjakovë vazhdon me shfaqjen e premierës së dramës me titull  “Gjashtë” të autorit Arian Krasniqi, në realizim të trupës së Teatrit “Hadi Shehu”.  Bëhet fjalë për një shfaqje e cila  mëton të vejë në skenë deformimet e shoqërisë, ndërkohë që  mozaiku i temaveRead More

Fshatrat Shqiponjë, Gërgoc, Kralan, Zhabel dhe Bardhaniq së shpejti me ujësjellës

Fshatrat Shqiponjë, Gërgoc, Kralan, Zhabel dhe Bardhaniq së shpejti me ujësjellës

Lajme August 23, 2018 at 2:45 pm

Projekti i rrjetit të ujësjellësit për zonën e Dushkajes  i financuar nga CDI, Kuvendi Komunal i Gjakovës dhe KRU Gjakova, ka mbledhur përfaqesuesit e fshatrave Shqiponjë, Gërgoc, Kralan, Zhabel dhe Bardhaniq  për të diskutuar rreth finalizimit të punëve. Kryeshefi Ekzekutiv i KRU Gjakova Ismet Ahmeti tha se kompania do tëRead More

KRM “Çabrati” pastrimi në Ditën e Bajramit vetëm me kujdestari

KRM “Çabrati” pastrimi në Ditën e Bajramit vetëm me kujdestari

Lajme August 20, 2018 at 3:51 pm

Kompanija Rajonale e Mbeturinave “Çabrati” njofton konsumatorët se gjatë Festës së Kurban Bajramit, përkatësisht nesër me 21 Gusht, do të punojë vetëm Kujdestaria e cila do të bëj zbrazjen e kontejnerëve në banesa kolektive. Luten konsumatorët e amvisërisë dhe bizneset tek të cilët bëhet mbledhja e mbeturinave në këtë orar,Read More

Kurban Bajrami një nga festat kryesore të besimtarëve Islam

Kurban Bajrami një nga festat kryesore të besimtarëve Islam

Lajme August 20, 2018 at 2:29 pm

Besimtarët e besimit islam neser(e martë 21 Gusht) kremtojnë festen e Kurban Bajramit. Këshilli i Bashkësisë Islame  në Gjakovë të gjithë besimtarëve dhe opinionit të gjerë ua uron festën e Kurban Bajramit, duke e lutur Zotin për shtim të mirëkuptimit, dashurisë për njëri tjetrin, për paqe e mirësi.  “Kjo konsiderohetRead More

Mbahen kërcimet atraktive në liqenin e Radoniqit-Dukagjini- Goçi dhe Curri kampion

Mbahen kërcimet atraktive në liqenin e Radoniqit-Dukagjini- Goçi dhe Curri kampion

Lajme, Sporti August 12, 2018 at 5:38 pm

Klubi i kërcyesve nga lartësitë Bridge Divers-Kërcyesit e Urës,   nga Gjakova,  këtë verë është mjaft aktiv në veprimtarinë e vet. Pas organizimit të garave të kërcimeve nga Ura e Fshenjtë dhe kërcimeve nga Ujëvara e Mirushës të dielen , për herë të parë organizoi edhe garën e tretë me radhëRead More

Dridhje toke në Gjakovë

Dridhje toke në Gjakovë

Lajme August 11, 2018 at 4:51 pm

Të shtunën rreth ores 17.35 edhe në territorin e komunës së Gjakovës është ndjerë dridhje toke. Tërmeti për momentin raportohet të ketë qenë i një shkalle të ulët ndaj nuk është raportuar për momentin për ndonjë dëmë.

?????????????????????????????????????????????????????????

Për 6 muaj 1.129 lindje

Lajme August 6, 2018 at 6:23 pm

Derisa lindjet  shënojnë rritje sikurse edhe rastet e vdekjeve , statistikat e regjistrimit të martesave në sistemin e gjendjes civile flasin për ecuri të numrit në rënie. Gjatë gjashtë muajve të parë të këtij viti në komunën e Gjakovës janë kurorëzuar 259 çifte bashkëshortore apo 34 më pak se në të njëjtënRead More