Të fundit

Lajme»

moti lig

Stuhija sjell dëme të mëdha në Gjakovë

November 23rd, 2015 at 12:11 am
Përkeqësimi i motit në 24 orët e fundit ka shkaktuar dëme të shumta materiale në pothuaj gjithë vendin, duke prekur sidomos rrjetin e energjisë elektrike, mirëpo...

Gjakova Presss»

gjakova

Gjakova si kashta e Kumtrit

December 1st, 2015 at 09:12 pm
Gjakovë, Netëve nga qafat e kufinit ti shoh kullat me drita Më ngjan si Kashta e Kumtrit. Ne – Gjakovë e Malësi… na lidh fort ndërveti Udha e Gjakut –...

Kulturë»

Albuleba Kryeziu

Albulena Kryeziu- aktore: Më ka rritur shpirtërisht atmosfera e skenës

December 1st, 2015 at 11:12 pm
Gjakova është qytet i traditës për kulturën.  Familjet gjakovare në breza e kanë përcjellë dashurinë për muzikën, teatrin dhe kulturën përgjithësisht …E...

Fejtone»

Hashim Binishi

Veteran arsimi; HASHIM S. BINISHI

December 1st, 2015 at 10:12 pm
 “Më than të zgjedhë se a dua të punoi në Dragash apo në Kamenicë, u përgjegja: ku të më dërgoni” Vitet e tridhjeta të shekullit të kaluar, në Rrethin e...

Intervista»

Albuleba Kryeziu

Albulena Kryeziu- aktore: Më ka rritur shpirtërisht atmosfera e skenës

December 1st, 2015 at 11:12 pm
Gjakova është qytet i traditës për kulturën.  Familjet gjakovare në breza e kanë përcjellë dashurinë për muzikën, teatrin dhe kulturën përgjithësisht …E...

Recent Articles

Albulena Kryeziu- aktore: Më ka rritur shpirtërisht atmosfera e skenës

Gjakova është qytet i traditës për kulturën.  Familjet gjakovare në breza e kanë përcjellë dashurinë për muzikën, teatrin dhe kulturën përgjithësisht …E tillë është edhe familja Kryeziu prej nga ka dal aktorja e popullarizuar Albulena Kryeziu. Ajo thotë se është rritur në skenën e teatrit të Gjakovës, pasi mami saj, pëshpëritësja e teatrit Servete Kryeziu, […]

Ngrohtorja e qytetit do të ngrohë nga 15 dhjetori

Anipse fillimisht ishte planifikuar që ngrohja të filloi me 1 dhjetor, Ngrohtorja e qytetit në Gjakovës, sezonin ngrohëse për këtë vit, do ta filloi me 15 dhjetor. Këtë lajm e ka bërë të ditur për Radio Gjakovën, drejtori  Admir Shala. Sipas tij gjatë  pritet nënshkrimi i kontratës me kompaninë e cila do të bëjë furnizimin […]

Veteran arsimi; HASHIM S. BINISHI

 “Më than të zgjedhë se a dua të punoi në Dragash apo në Kamenicë, u përgjegja: ku të më dërgoni” Vitet e tridhjeta të shekullit të kaluar, në Rrethin e Gjakovës, arsimi në gjuhën serbe, karakterizohej, jo vetëm me kuazi arsimimin në gjuhën serbe por edhe me mungesën e mësuesve serb të mirëfillt. Nxënësit shqiptarë […]

Gjakova si kashta e Kumtrit

Gjakovë, Netëve nga qafat e kufinit ti shoh kullat me drita Më ngjan si Kashta e Kumtrit. Ne – Gjakovë e Malësi… na lidh fort ndërveti Udha e Gjakut – jo veç “Rruga e Qumështit”… E madhja Gjakovë: me Malësi, Deçan e Junik . Si Kashta e Kumtrit dhe ti e formon nji Galaktikë. Sa […]

Koncerti “ETHNO FUSION” edicioni i VI vjen në Gjakovë

​Të Premten qytetarët e Gjakovës do të ken mundesin që në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” Në kuadër të bashkëpunimit mes artistave vendor dhe atë ndërkombëtar si dhe miksimi i zhanreve te huaja,  Ertan Iliyaz & Friends VI  te argetohen nën ritmin e muzikes me stile të ndryshme dhe vlera kulturore muzikore. Koncerti do të […]

KH Shqiponja përballje me skuadrën elite të Spanjës

 Një nga skuadrat më të suksesshme të hendbollit për femra në Kosovë, Shqiponja pasi mposhti në dy takimet ekipin e Pelisterit të Maqedonisë, në raundin e ardhshëm do të përballet me spanjolet. Të martën në mesditë  në ambientet e Federatës Evropiane te Hendbollit  në Vjenë u bë tërheqja e shortit për Challenge Cup ne konkurrencën […]